Afgelopen zaterdagavond werd er in Vlist gesprongen om de Rabobank Krimpenerwaard-bokaal. Dit was na de wedstrijd in Linschoten de tweede wedstrijd van het seizoen en voor sommige springers en springsters de kans zich te verbeteren ten opzichte van de eerste wedstrijd.

De verrassing van de avond was toch wel dat Utrechter Rian Baas de absolute topfavoriet Jaco de Groot uit Kamerik het – niet verwachte – nakijken gaf. Montfoorter Erwin Timmerarends pikte de bronzen plak in.

Bij de Dames sprong Dymphie Baas-van Rooijen haar eerste wedstrijd en stelde direct orde op zaken. Fabienne Overbeek werd tweede, net voor Wendy Helmes. De Woerdense inbreng van Eline Duurkoop en Carina den Hartogh viel met een vierde en vijfde stek net naast het ereschavot.

Reinier Overbeek liet zien dat hij bij de Junioren de grote favoriet is. Op gepaste afstand werd Matthieu van Vuuren tweede en Woerdenaar Bas van Leeuwen werd de eigenaar van de bronzen medaille.

Bij de Meisjes was Suzanne Mulder uit Vlist de beste. Met afstand won ze de Rabobank-bokaal, voor de Linschotense Rianne de Regt en de ‘bronzen’ Eline Kastelein uit Zegveld.

Foto: Polsstokbond Holland – Alle winnaars op één plaatje