Logo Polsstokverspringen3 Tijdens het jaarlijkse polsstokfeest in Benschop zijn vorig weekend de seizoensprijzen van 2016 uitgereikt. Hollands Springer van het jaar werd Ricardo Faaij uit Haastrecht…

en Reinier Overbeek uit Benschop is verkozen tot talent van het jaar. Faaij wist in 2016 Nederlands Kampioen en Hollands Kampioen te worden. Daarnaast sprong hij naar een nieuw persoonlijk record van 19.68 meter en was de Nationale Competitie voor hem een prooi. Hij wist de toppers Jaco de Groot en Dymphie van Rooijen achter zich te houden in de verkiezing. Alle drie wonnen ze ook het “De Samenwerking-klassement” met overtuiging.

Bij de jongens werd het “De Samenwerking-klassement” ruim gewonnen door Reinier Overbeek. Dit en ook mede de evenaring van het Nederlands record bij de jongens, zijn belangrijke reden waarom dit supertalent tot Talent van het Jaar 2016 is verkozen. Corné Benschop won de Willem Brouwer bokaal door zijn persoonlijk record 12 maal te verbeteren. Een goede nummer 2 was Job den Hollander die zijn persoonlijk record 10 maal wist te verbeteren.

Er was als verassing nog een prijs voor de topper in natspringen. Thomas van Midden wist met 48% natsprongen als hoogste te eindigen. Dit leverde hem een mooie duikbril op.

Foto: Polsstokbond Holland
51 polsstok