Logo vv Rijnstreek De voetballers van De Rijnstreek startten zaterdag in Nieuwerbrug tegen Aarlanderveen veelbelovend. Na amper vijf minuten bracht Jack Sluijk Rijnstreek al op voorsprong: 1-0.

Een wakker geschud Aarlanderveen drong Rijnstreek daarna terug op eigen helft. Het was met name te danken aan de goedkeepende Jos Schonewille (nog maar 18 jaar) dat Aarlanderveen pas diep in de eerste helft langszij kwam: 1-1. Het slordig spelende Aarlanderveen wist kort daarop het overwicht ook nog met een tweede, overigens fraaie, treffer te onderstrepen: 1-2.

In de tweede helft bleef Aarlanderveen de bovenliggende partij. Maar het rommelige balbezit van de gasten speelde Rijnstreek in de kaart. Het hield hard werkend stand en bleef zelf loeren op dat ene kansje. In de 84e minuut werd Rijnstreeks onverzettelijkheid ook nog beloond. Een vrije schop van Jack Sluijk belandde bij Ringo v.d. Berg die de 2-2 verrassend binnentikte.

De Rijnstreek-aanvaller was eerst nog van plan wegens een blessure de wedstrijd aan zich voorbij te laten gaan. Zijn treffer was naderhand wel goed voor een puntendeling. Na de fraaie overwinning op Moerkapelle pakte Rijnstreek nu ook z’n eerste punt in een thuiswedstrijd.

Foto’s: André van Egdom
Het Rijnstreek aanvalsduo Ringo v.d. Berg en Roy Zaal maakte het de Aarlanderveen-verdediging nog flink lastig
08 rijnstreek

Onder: De Rijnstreek bejubelt de 2-2 van Ringo v.d. Berg
08 rijnstreek1