Logo Rob Severs Autocoureur Rob Severs is de nieuwe titelhouder in de GT4 Central European Cup. De pijlsnelle Woerdenaar werd zondag na twee bloedstollende finaleraces op…

Circuit Park Zandvoort gekroond tot Europees GT4-kampioen. ‘We moesten beide heats winnen om de kampioenskansen in eigen hand te houden. Als dat precies lukt, nota bene op mijn thuiscircuit, is dat een droom die uitkomt’, aldus een zeer blije Severs.

Dankzij onder meer één overwinning, één runner-up-positie en één derde plaats, kwam Rob Severs als de nummer twee van het tussenklassement naar Zandvoort.

Deel één van deze dubbele winstopdracht verliep zaterdag uitstekend. Severs teamgenoot Nicolas Schöll startte vanaf poleposition, waarna het jeugdige Oostenrijkse talent en Severs die koppositie vervolgens geen moment meer hebben afgestaan.

Op zondag, tijdens de tweede race op Zandvoort, was het daarentegen spannend tot het allerlaatste moment of ook deze heat tot de broodnodige winst zou leiden en liet Schöll even zien wat voor een groot talent hij is door alle voorgangers in te halen en ook die manche te winnen.

Severs was in zijn raceloopbaan al tweemaal tweede geworden in een GT4-kampioenschap.

Foto’s: Chris Schotanus