Logo Rob Severs Op de dag dat Nederland onder een dikke laag sneeuw verdween, heeft autocoureur Rob Severs gewoon lekker geracet. Samen met zijn vaste racepartner Simon Knap…

banjerde de Woerdense autocoureur over het gladde circuit van Assen. Hoewel het glibberen, glijden en driften was, reed Severs tijdens de 750 kilometer van Assen naar winst in de dieselklasse. ‘Met tevens een mooie tweede plaats in het overall-klassement’, aldus de tevreden coureur.

Rob Severs en Simon Knap richten zich dit jaar op het racen van endurancewedstrijden. En dat gaat de mannen in hun BMW 320-diesel goed af. ’s Ochtends tijdens de kwalificatie lag er nog geen sneeuw. Het duo Severs/Knap veroverde daarbij in het achttien auto’s tellende deelnemersveld de vierde startpositie.

‘Ook bij aanvang van de wedstrijd waren de raceomstandigheden nog prima. Maar gaandeweg de dag werd dat vanwege de aanhoudende sneeuwval natuurlijk steeds slechter’, vertelde Severs, die van de gladde uitdaging had genoten.

Hoe moeilijker de omstandigheden werden, hoe sneller Severs en Knap zich ten opzichte van de concurrentie voortbewogen. Maar ondanks de lichtere motor konden zij in de sneeuw uitstekend meekomen. In de slotfase van de wedstrijd was het duo zelfs de snelste auto op de baan. Met de zege in de dieselklasse en de tweede stek overall was het resultaat top.

Foto’s: PR
Rijderswissel tijdens 750 km van Assen
serves1
Rob Severs (rood jack) op het podium in Assen
severs