Logo Rob Severs Een poleposition, 31 ronden aan de leiding gereden en uiteindelijk een zwaarbevochten tweede en vierde plaats in het Pro-Am klassement van de GT4 Central European Cup.

Dat is de samenvatting van het mooie raceweekend dat Rob Severs kende op de Nürburgring.

Het was dit weekeinde een bijzonder sfeervol evenement in Nürburg. Tijdens het jaarlijkse Truckfestival komen altijd drommen met mensen naar de bekende racepiste in de Eifel. Aangemoedigd door het mooie weer, hadden zich vele tienduizenden toeschouwers langs de baan gesetteld. Alleen de Grand Prix Formule 1 trekt in Duitsland meer bezoekers naar het autoracen.

Zaterdag startte Severs vanaf plek zes, om uiteindelijk als vierde te eindigen met zijn racepartner Nicolas Schöll, een Oostenrijks karttalent van 16 jaar.

Op zondagmiddag mocht Schöll vanaf poleposition beginnen. Dat deed de jeugdige Oostenrijker uitstekend. Hij behield de koppositie prima vast en na een dik uur strijden hield Severs op de finish welgeteld 0,03 seconde over, goed voor een schitterende tweede plaats.

Over zeven weken komen de GT4 Central European-coureurs weer in actie. Deze vierde ronde van het kampioenschap zal op 18 en 19 augustus verreden worden op de Slovakia Ring.

Foto’s: PR
Rob Severs en Nicolas Schöll links op het ereschavot op de Nürburgring
severs

Onder: De Woerdenaar in actie op het Duitse racecircuit
severs1