Logo RoeienVan alle sporten is roeien het populairst onder inwoners van de provincie Utrecht. Dit blijkt uit bureauonderzoek van online warenhuis beslist.nl, dat naging in hoeverre sportprestaties…

van Nederlandse profsporters invloed hebben op lidmaatschappen bij sportverenigingen.

Ook de populariteit van verschillende sporten op provinciaal niveau werden onder de loep genomen. Als veel mensen in een regio dezelfde sport beoefenen, doet de omgeving vaak mee. De populariteit van een sport verschilt ook per regio, dat blijkt uit dit onderzoek.

Ten opzichte van andere provincies is roeien het populairst in de provincie Utrecht. In de naastgelegen provincies Gelderland en Zuid-Holland zijn resp. volleybal en bowling juist de populairste sporten.

Sinds het debuut van Max Verstappen is het aantal autosportleden fors toegenomen. Ook het succes van de handbalvrouwen, op het EK in 2016, heeft voor een stimulans gezorgd in het aantal inschrijvingen.

Dankzij recente successen van de voetbalvrouwen wordt hetzelfde effect binnen vrouwenvoetbal ook verwacht voor 2018. Bij onder meer tennis en volleybal, waar de afgelopen jaren weinig internationale successen werden geboekt, werd de dalende lijn juist niet doorbroken.