Logo Rohda76 Bodegraven In de afsluitende competitiewedstrijd thuis tegen Gouda hadden de voetballers van het Bodegraafse Rohda’76 zaterdag aan één punt voldoende…

om zich te kwalificeren voor de nacompetitie. Nadat de gasten net na de aftrap de lat boven doelman Jeroen Kok raakten, opende Arnoud Troost aan de andere kant de score: 1-0. Uit een succesvolle tegenstoot neutraliseerden de Gouwenaren de achterstand: 1-1. Nog voor de thee stelde Rohda’76 orde op zaken. Eerst schoot Mitchell van Waveren een vrije trap binnen en na een scrimmage voor het Gouda-doel viel de bal voor de schietgrage rechter van Tim van der Werf: 3-1.

Die voorsprong kwam in de tweede helft niet meer in gevaar. Ook niet toen Gouda nog een strafschop cadeau kreeg. Het Panenka-stiftje vanaf elf meter verdween niet alleen over doelman Kok, maar ook over de deklat. Met Zwarte Pijl, CION en DUNO strijdt Rohda’76 de komende weken om één plaats in de derde klas. Aanstaande zaterdag opent Rohda’76 de nacompetitie met een thuisbeurt tegen Zwarte Pijl uit Rotterdam. De week (27-05) erop volgt een uitwedstrijd bij CION in Vlaardingen. De afsluitende wedstrijd is op zaterdag 3 juni tegen het Haagse DUNO, wederom in Bodegraven.

Foto: Kees van de Wilk
Een gevaarlijk moment voor het Gouda-doel
ID014074