Logo Rohda76 Bodegraven Door concurrent Floreant met 0-1 af te troeven blijft Rohda ’76 in het spoor van het leidende duo Aarlanderveen en NSV’46. Al voor de aftrap in Boskoop was Rohda favoriet.

Dat kwam vooral omdat een vijftal spelers van de hoofdmacht van Floreant de carnavalsoptocht liet prevaleren boven het trappen van een balletje. Daartegen maakte het team van Boris van Es uiteraard geen bezwaar, dat zag de kans schoon om voor de winst te gaan. De Bodegravers controleerden het eenzijdige streekduel maar wisten de keeper van de thuisploeg slechts enkele keren serieus te testen. De passing liet nog weleens te wensen over. Voor rust zorgden schoten van Arnoud Troost, Steven Holthuijsen en Esli Westmaas voor dreiging.

In de tweede helft van hetzelfde laken een pak: Rohda probeerde een doelpunt te forceren, terwijl de Boskopers zich instelden op juist het voorkomen van een tegengoal. Dat laatste lukte tot de 85e minuut. Toen dook de 17-jarige Wessel Sterk op het juiste moment voor zijn tegenstander om een voorzet vanaf de rechterflank handig binnen te tikken: 0-1. En zo was na afloop de carnavalsleut vooral in het Rohda-kamp.

Foto: Kees van der Wilk
Luchtduel voor het doel van Floreant
rohda