Logo Rohda76 Bodegraven In de laatste twee wedstrijden ontbrak Ringo van de Berg vanwege werkzaamheden in de basis van Rohda ’76, maar tegen SPV ’81 prijkte zijn naam weer op…

het wedstrijdformulier. En dat scheelde. De goaltjesdief maakte hoogstpersoonlijk het verschil en zette zijn handtekening onder beide Rohda-treffers.

Hoewel de ploeg uit Polsbroek iedere voetbaljaargang in de onderste regionen van de ranglijst vertoeft, vormt de tegenstander zelden een ‘makkie’ voor Rohda.

Twee seizoenen geleden hielden de groenhemden Rohda zelfs van een periodetitel af (1-1 waar een overwinning nodig was). Door een hoge eindklassering mochten de Bodegravers uiteindelijk toch nog deelnemen aan de nacompetitie. Dat was toen. Ook nu ging het bepaald niet soepeltjes.

Zonder tot oogstrelend voetbal te komen, opende de thuisclub na een half uur de score. Van de Berg reageerde alert op het geklungel in de Polsbroekse afweer: 1-0. Dat kunstje herhaalde de Rohda-aanvaller direct na de rust, waardoor de Bodegravers vrij eenvoudig een driepunter mochten bijschrijven: 2-0.

Foto: Jennifer Thoen
Ringo van de Berg duikt op voor het doel van SPV ’81
rohda