In de allerlaatste minuten van de toegevoegde tijd ging Rohda in extremis afgelopen zaterdag in een inhaalwedstrijd nog voorbij Linschoten. Joppe van Veldhuizen was het goudhaantje bij de Bodegravers.

Rohda keek in de tweedee helft vanaf de 61e minuut tegen een 0-1 achterstand door een doelpunt van Sam da Cruz van Linschoten. De aanvoerder scoorde beheerst uit de enige goedlopende aanval, die de bezoekers op de mat wisten te leggen.

De voorsprong was dan ook tegen de veldverhouding in, want het jonge Rohda had vooral in de eerste helft dé kansen op een voorsprong. Jeroen Schouten en Daniel Poot wisten daarbij de bal niet de goede richting in te sturen. En Linschoten had ook nog tot tweemaal toe de deklat tot vriend.

Toch geschiedde in het tweede deel van de voorstelling gerechtigheid. Steven Holthuijsen bracht in de 80e minuut met een boogbal, waar Linschoten-goalie Tom Mooij niet meer bijkwam, de 1-1 op het scorebord. Die stand leek ook de eindstand te worden, totdat diep in blessuretijd Joppe van Veldhuizen met zijn beslissende goal heel Rohda nog in extase bracht: 2-1.

Foto’s: André van Egdom