Na afloop van Rohda ’76 tegen WDS viel er wat te vieren op sportpark De Broekvelden. Voor de gasten welteverstaan. Door een verdiende 0-1 overwinning op de Bodegravers sleepte WDS een ticket voor nacompetitie in de wacht, met als inzet een plaats in de derde klas. BSC’68 is de eerste horde die de Driebruggenaren daarvoor moeten nemen.

Bij de start van deze voetbaljaargang hoopte Rohda ook op een plaats in het linker rijtje, liefst in de top vier. Na een redelijke competitiestart viel het elftal echter terug. Vooral het ontbreken van routiniers ziet oefenmeester Willem van Vegten als oorzaak van de wisselende resultaten.

Na de winterstop ging het beter en hoefden de blauwhemden maar twee keer het hoofd te buigen. ‘WDS is op een niveau waar wij naar toe willen’, meende Van Vegten. Hij zag dat de bezoekers in de eerste helft via Emiel Griffioen een 0-1 voorsprong namen en die ook niet meer uit handen gaven.

Toch kreeg Rohda nog voor de thee kansen op de gelijkmaker, maar WDS-keeper Dylan Griffioen hield zijn doel schoon. In het tweede wedstrijddeel drong de thuisclub wel aan, maar tot doelrijpe mogelijkheden kwam Rohda niet.