Weer wist Rohda ’76 niet te winnen van ‘buur’ Bodegraven. En de kans daarop was dit keer groot nadat Bodegraven in de tweede helft met negen man kwam te staan. Youri Voordouw en Mitchell v.d. Tier gingen met twee x geel van het veld af na opmerkingen richting scheidsrechter Van Aalst, die bepaald niet de beste man van het veld was. Rohda wist er niet van te profiteren.

In de eerste helft kreeg Rohda al na acht minuten een dreun te verwerken. Gerrit Hulters nam een afgeslagen bal op z’n pantoffel en zag tot z’n verbazing de houdbare bal onder Rohda-goalie Nova Markarian in het doel verdwijnen. Rohda herpakte zich en na zo’n twintig minuten was toch de schade gerepareerd, aanvoerder Mitchell van Waveren schoot van grote afstand de 1-1 binnen.

Van het plan om vervolgens Bodegraven weg te spelen kwam niets terecht, de ploeg van Van Vegten had geen idee hoe met de nummerieke meerderheid om te gaan. Dat kwam ook deels door Bodegraven dat weer eens bewees een taaie tegenstander te zijn. Ondanks de 1-1 voelde Bodegraven zich na afloop toch de morele winnaar.

Foto: Danny de Vries