Logo Rohda76 Bodegraven Rohda ’76 heeft het eerste puntenverlies geleden. Aan Bodegraafse kant ontbrak het zeker niet aan werklust, wel aan voetbalvernuft. In een gelijk opgaande…

eerste helft toonden de bezoekers zich dreigender. Na twintig minuten combineerden zij soepel door de Rohda-afweer met El Bouazatti als eindstation. Ook de sterk keepende Kok kon de Gouda-spits niet van succes afhouden: 0-1.

Na een half uur verdubbelden de gasten de score. Van de Zanden stopte zijn tegenstander onreglementair. Scheidsrechter Brouwer kon niets anders doen dan naar de stip te wijzen. Daan de Heer toonde zich koelbloedig vanaf de kalkvlek: 0-2.

Na de rust probeerde Rohda de opgelopen schade te repareren. Vrije verdediger Holthuijsen posteerde zich als stormram in de punt van de aanval. Met succes. Al na drie minuten zorgde hij met een achterwaartse kopbal voor de aansluitingstreffer, 1-2.

Daarna ging Rohda op zoek naar de gelijkmaker. Dat gebeurde met veel passie. De blauwhemden pompten de ballen in de overvolle doelmond. Het opportunistische aanvalsspel leidde nauwelijks tot doelrijpe kansen, terwijl de Gouwenaren via de counter gevaarlijk bleven. In de slotfase hadden de Bodegravers pech toen Van Daalen op de lat kopte. Gouda nam de volle buit mee naar de kaarsenstad: 1-2.

Foto: SV Gouda
Chaos voor de Gouda-goal in de extra tijd, maar de bal kon uiteindelijk weggewerkt worden
rohda