Logo Wereld Gehandicaptendag Zaterdag was het Wereldgehandicaptendag. Ook in Woerden stonden de deuren wijd open in het Brediushonk bij het rolstoeldansen en bij boogschietclub…

Rivendell en in de sporthal aan de Essenlaan bij het rolstoelhockey. Iedereen kon kennis maken met een van deze drie sporten en ervaren hoe gezellig en gezond het is om samen te bewegen. Het bleef niet alleen bij kijken, maar ook kon er meegedanst, de pijl en boog worden uitgeprobeerd of een partijtje rolstoelhockey worden gespeeld.

Bij het rolstoeldansen gaf instructrice Mij Ang Chen een open les. Dat kwam mooi uit, want op 10 december doet De Swingende Wielen mee aan de rolstoeldanswedstrijd Christmas Challenge Trophy in Oldenzaal. Aan deze wedstrijd voor combiparen en duoparen doen zeven dansparen mee. Een combipaar is een valide danser met een rolstoelgebruiker, duoparen zijn twee rolstoelgebruikers die samen een paar vormen. Al deze activiteiten zijn onderdeel van activiteiten en sportvereniging ASV Bredius.

De organisatie is zeer tevreden met de vele belangstelling voor deze drie activiteiten.

Foto’s: Henk Wit