Logo Tennis7Drie Nederlandse rolstoeltennissters hebben de halve finale bereikt in het enkelspel. Jiske Griffioen, Aniek van Koot en Diede de Groot houden de kans levend op een Nederlands podium.

Griffioen kende in de kwartfinale opvallend weinig moeite met de Chinese Huimin Huang. Binnen 45 minuten was de nummer 1 van de wereld klaar: 6-0, 6-0. Aniek van Koot kende een stuk meer moeite met haar eveneens Chinese opponente, Zhenzhen Zhu: 6-1, 5-7, 6-1.

Een ‘stikzenuwachtige’ Diede de Groot, nummer 7 van der wereld, schakelde verrassend de nummer drie, de Britse Jordanne Whiley uit met 6-3, 6-1. 

Marjolein Buis, de vierde Nederlandse in de kwartfinales, verloor van Yui Kamiji. Zij bleek niet opgewassen tegen het sterke spel van de Japanse: 6-2, 6-0.

De Nederlandse tennisploeg kan in het dubbelspel in elk geval goud én zilver bijschrijven, alleen moet nog bepaald worden wie welke kleur wint. Van Koot en Griffioen wonnen van het Britse duo Lucy Shuker/Jordanne Whiley en Buis en De Groot waren in twee sets te sterk voor de Japanse Kamiji en Miho Nijo.