Voor de derde keer werd afgelopen zondag op het bedrijventerrein Middelland-Zuid het wielerspektakel de Ronde van Woerden gehouden, georganiseerd door de Wieler- en Tourclub Woeren (WTC).

De eerste wedstrijd was voor de categorie nieuwelingen, jongens van 15 en 16 jaar. Ondanks diverse uitlooppogingen kwam het tot een groepssprint, die overtuigend door Roan Konings uit Oudenbosch werd gewonnen.

In de tweede wedstrijd gingen zowel junioren (17 en 18 jaar) als amateurs van start; bij elkaar zeventig man. Met nog ruim een kwartier voor de boeg ging Martijn Broekman (44) er vandoor en boekte een knappe overwinning.

Vervolgens waren er wedstrijden voor de jeugd van WTC Woerden in drie leeftijdsklassen met als winnaars Lucas Blok, Laurens Dijkstra en Ties Veldkamp.

De dag werd afgesloten met een wedstrijd voor coureurs zonder KNWU-licentie in een A- en een B-klasse. De B-klasse eindigde met een groepssprint en kreeg een opmerkelijk podium met Pieter Oostveen, Martin Oostveen en Sander Palm, alle drie in het shirt van Oostveen Hoveniers. De A-klasse was een prooi voor de Woerdense triatleet Lennart Kleinjans. Vorig jaar was hij ook al winnaar en ook nu kwam Kleinjans solo over de meet.

Foto’s: Anno Visser