Logo voetbal 11De kleur rood is de meest voorkomende kleur op de provinciale Utrechtse voetbalvelden. Dat blijkt uit onderzoek van online vergelijkingsspecialist beslist.nl, wat KNVB data van…

clubkleuren van Nederlandse voetbalclubs analyseerde. Net als in Utrecht, speelt men in de rest van Nederland ook vooral in rode tenues.

Een analyse van data van de KNVB laat zien dat een meerderheid van de Nederlandse voetbalclubs in een roodkleurig tenue speelt. Ook blauw/witte en rood/witte tenues zijn in trek bij voetbalclubs.

Naast Utrecht komt de kleur rood ook het meest voor in de provincies Groningen, Gelderland en Limburg. Clubs uit de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland gebruiken voornamelijk wit als clubkleur In de provincies Zeeland en Noord-Brabant draagt men voornamelijk gele tenues. In de provincies Friesland, Flevoland en Overijssel is blauw/wit de meest gebruikte kleur. In de provincie Drenthe is blauw de meest voorkomende clubkleur.

Naast het gebruik van clubkleuren is gekeken naar de populariteit van gekleurde voetbalschoenen. Sinds de eeuwwisseling domineren opvallende en fel gekleurde voetbalschoenen de Nederlandse voetbalvelden. Daar lijkt nu verandering in te zijn gekomen; de zwarte schoen maakt namelijk een comeback.

Bekijk het volledige overzicht van clubkleuren en voetbalschoenen op: https://www.beslist.nl/info/voetbal.html