Logo Microfoon Op maandagavond 30 januari is de 1500e en tevens allerlaatste aflevering van het populaire verzoekplatenprogramma Kiesschijf door RPL uitgezonden. Dat betekent het…

einde van een wekelijkse radio-uitzending vol verzoeken, radiospelletjes en vaste onderdelen zoals de ‘mallemolen voor de kinderen’, ‘een sprong naar jong voor de jeugd’ en een stukje cabaret. Met het letterspel konden mooie prijspakketten worden gewonnen. Het wekelijkse programma op maandagavond van zeven tot negen uur was razend populair bij de vele luisteraars in Woerden en regio.

Francie Hoogstraten, programmamaker en presentatrice, heeft door privé omstandigheden besloten, na 35 jaar, te stoppen met haar programma Kiesschijf. De 1500e aflevering leek haar een goed moment.

Kiesschijf werd verzorgd door een vast en hecht team met Marco van der Meer (technicus) en Truus Pauw (telefoniste). Ook zij vinden het jammer dat Kiesschijf is gestopt. De komende weken zal RPL een non-stop muziekprogramma brengen, afgewisseld met berichten uit de agenda.

Foto’s: Niels Slingeland