Logo Silkeborg IFRubio Rubin, de Amerikaanse aanvaller van FC Utrecht, vertrekt per direct naar de Deense SuperLiga. Zijn contract, dat nog doorloopt tot en met juni 2017, wordt overgenomen door Silkeborg IF…

van coach Peter Sørensen.

In 2014 verruilde Rubio Rubin de voor hem vertrouwde Amerikaanse grond voor een verblijf in Utrecht. De aanvaller werd eesrt actief  bij de beloftenploeg uit de Domstad, maar zijn ontwikkeling ging zo snel dat hij werd opgenomen in de A-selectie.

Toen Rubin (20) daarn ook veel speelminuten maakte in de Eredivisie, werd hij door toenmalig bondscoach Jürgen Klinsmann uitgenodigd voor het nationale elftal van de VS. In totaal staan er vier interlands op zijn palmares, die dit seizoen tijdens de eerste drie Eredivisie-weekenden in actie kwam voor de hoofdmacht van FC Utrecht.

Manager Erik ten Hag: ‘Het was een wens van Rubio om in aanmerking te komen voor een basisplaats bij een team in een Europese competitie. De mogelijkheden voor hem bij FC Utrecht waren beperkt. Met deze transfer gunnen wij hem de mogelijkheid om elders voor zijn kans te gaan.