Een opgetogen coach Kees Ruijgrok zag de heren van ZPC Woerden afgelopen zaterdag winnen van de Duinkikkers, het team dat de trainer vorig seizoen onder zijn hoede had.

In de eerste periode pakten de Duinkikkers al snel een 0-2 voorsprong. Woerden schrok wakker en wist zich door overtuigend spel nog in de eerste periode te herpakken en de wedstrijd weer gelijk te trekken: 2-2.

De tweede periode was een periode met veel vrije ballen aan beide kanten, maar zonder uitsluitingen of doelpunten. Het derde kwart begon met een mooi doelpunt van Mark Pels. De derde periode stond verder in het teken van veel uitsluitingen aan beide zijdes zonder verder te scoren.

Twee minuten voor het einde van de wedstrijd wisten de Duinkikkers de gelijkmaker te scoren en was alle spanning weer terug en volgde er nog een scoringskans voor de Duinkikkers. Maar door een schitterende redding van keeper Veldwijk bleef de stand gelijk.

Met nog 30 seconde op de klok ging Woerden nog een keer in de aanval. De bal kwam bij midvoor Ties Koster die met een waanzinnige backhand de bal strak tussen de palen legde en won Woerden met 4-3 de vijfde wedstrijd op rij.

Foto: Anno Visser – De herenselectie van ZPC Woerden