Dat VEP met 5-1 wist te winnen van De Rijnstreek was niet alleen eigen verdienste. Het gebeurde met medewerking van persoonlijke fouten in de defensie vande Nieuwerbrugse bezoekers. VEP was weliswaar de betere ploeg, maar oogde ook onmachtig in het creƫren van kansen.

De door blessures geplaagde thuisclub keek vrijwel de gehele eerste helft tegen een achterstand aan. Binnen twee minuten klopte De Rijnstreek-aanvaller Kendrick de Vink VEP-verdediger Mitchell Nap op snelheid. Vervolgens greep Chris Daalhuizen te nonchalant in en De Vink scoorde heel simpel: 0-1.

Daarna worstelde VEP vooral met zichzelf. Het grote veldoverwicht leek niets op te leveren. Totdat de doelman en verdedigers van De Rijnstreek de thuisclub te hulp schoten. Op slag van rust bogen Chris Daalhuizen en Joost Brugman de achterstand om in een voorsprong: 2-1.

Na de pauze bleef De Rijnstreek slordig verdedigen en zonder echt goed te spelen liep VEP simpel uit naar 5-1 door treffers van Ferry Kooyma, Tim van der Vlugt en invaller Finn Visser.