Logo Zwem en Polo Club WoerdenAfgelopen zaterdag speelden de heren van ZPC Woerden thuis tegen een oude bekende: Noordkop uit Den Helder. De Woerdense heren begonnen de wedstrijd voortvarend.

De eerste aanval van Woerden was direct raak dankzij Stefan Bosch en een strafworp werd binnengeschoten door Wessel Baars. Verdedigend lag het goed en konden de Woerdenaren uitlopen naar 5-0 voorsprong doelpunten van Sander Palm, Cyriel Muthert en Ber van der Wijden. De tweede periode kon Noordkop zich echter goed herpakken. Zij wisten als eerste te scoren en de productie van de thuisploeg haperde. Alleen Sander Palm kon het vijandelijke net nog vinden.

De derde periode werd begonnen met een 6-2 voorsprong voor Woerden. Het spel van beide ploegen was aan elkaar gewaagd en er waren veel overtredingen nodig om elkaars aanvallen af te slaan, maar werd er niet gescoord. Door de vele persoonlijke fouten raakte Noordkop door zijn wissels heen aan het begin van het vierde kwart. De bezoekers moesten de laatste vijf minuten van de wedstrijd met een man-minder spelen. De thuisploeg maakte optimaal gebruik van de permanente overtalsituatie en scoorde er lustig op los.

Met zeven doelpunten werd er gewerkt aan een overwinning met duidelijke cijfers: 13-2.