Logo OudewaterFC Oudewater voetbalde zaterdag in Vinkeveen tegen Hertha. Al na 10 minuten opende Menno Venhof de score op aangeven van Mike Rijsbergen: 0-1. Daarna stokte de productie…

en moest de aanhang wachten tot de 37e minuut alvorens het 0-2 werd. Verdediger Christian van Rijn passeerde de eigen doelman na goed storend werk van verschillende Oudewaterse aanvallers in het doelgebied. Vijf minuten later zorgde Gijs Kautz voor de 0-3 op aangeven van Menno Venhof. Stefan Voll van Hertha scoorde nog voor de thee tegen: 1-3.

In de 47e minuut verzond Kautz een diepe bal waarmee Venhof alleen kon doorlopen. De achtervolgers zagen slechts zijn hielen: 1-4. Twee minuten later was het de beurt aan Mike Rijsbergen: 1-5. Uit een voorzet van Landwaart scoorde Stefan Voll zijn tweede goal: 2-5. In zijn rol als aangever bracht Kautz zijn kompaan Venhof na 69 minuten opnieuw in scoringspositie. Dat betekende 2-6.

In de 87e minuut sloeg een keiharde pegel van Menno Venhof vanaf 25 meter als een granaat in: 2-7. Aangever was nu Sven Rietveld. Een minuut hierna bepaalde Venhof de eindstand op 2-8. Het binnenkort uiteen vallende duo Kautz/Venhof was in Vinkeveen samen goed voor een zestal doelpunten.