Met 36 punten uit 12 wedstrijden ging SCH als koploper met een periodetitel op zak de winterstop in. Het doel is om in de tweede seizoenshelft kampioen te worden. Met die wetenschap traden de mannen van Renato Dijksterhuis aan in en tegen Kamerik.

Hoewel er ‘thuis’ was gewonnen, was alertheid toch geboden. De geel-zwarten pakten de zaak dan ook snel aan. Na dertien minuten kwam een afgeslagen bal voor de voeten van Kjell van den Bosch die raak schoot: 0-1. Vervolgens kregen de bezoekers hulp van de Kamerikse doelman. Een voorzet leek een makkelijke prooi, maar de keeper liet de bal los en Dennis de Bree kon de 0-2 ruststand in te tikken.

De tweede helft kwamen de bezoekers uitstekend uit de kleedkamer, want niet lang na rust maakten ze de derde treffer van de middag. Het was Merijn van Osnabrugge die met een schot van rond de 16 meter de keeper verschalkte: 0-3. Na deze goal werd het veldspel wat stroperiger aan SCH-zijde en dat kwam het tempo niet ten goede.

Uiteindelijk deed Kamerik iets terug; via een lange doeltrap kwam de bal terecht bij de spits die er 1-3 van maakte. Maar het was Dennis de Bree, die met zijn tweede van de middag de eindstand op 1-4 bepaalde. Hij soleerde door de verdediging heen en schoot de bal tegen de touwen.

Foto’s: Kees de Kwaasteniet