Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse Run Bike Run van de Woerdense atletiekvereniging Clytoneus plaats in het wijkpark Molenvliet. Tijdens deze wedstrijd wisselden de deelnemers hardlopen en mountainbiken af over een onverhard en uitdagend parcours.

Deze editie zullen de organisatie, deelnemers en toeschouwers zich nog lang heugen. Vlak voor de start maakte een windvlaag zich meester van de partytenten. Beide tenten vlogen over het terrein en raakte de onfortuinlijke Thijs Ros, waarmee zijn wedstrijd direct ten einde was.

Nadat iedereen weer van de schrik bekomen was, startte de wedstrijd alsnog en dit leverde het nodige spektakel op. Bij de mannen greep Cees de Heer op de korte afstand de overwinning door af te rekenen met Boris Kock. De derde plaats was voor Chris Snelleman.

Op de hele afstand pakte Marjolein Biermans overtuigend de zege bij de vrouwen, terwijl bij de mannen de winst ietwat verrassend ging naar Herman Stelling. Vlak daarachter werd Erwin Verweij tweede voor Jacko de Kort. Bij de duo’s ging de winst naar het ijzersterke duo Jaap Dekker en Wilfred Stelling, die de wedstrijd van begin tot eind domineerden.

Ondanks de strijd met de elementen was het een geslaagde editie van Run Bike Run.

Foto’s: Anno Visser