Logo Runners Club Woerden Afgelopen vrijdag vertrok een groepje van negen leden van de runnersclub Woerden naar Tanzania om daar op maandag te beginnen aan de beklimming van de Kilimanjaro.

De negen gaan proberen de hoogste berg van Afrika (5.895 meter), die gelegen is bij de evenaar, te bedwingen. Op 27 januari hopen zij de top te bereiken.

Aan de voet van de berg is het nu zo rond de 25 graden. Op ongeveer 4.700 meter ligt het vriespunt. Op de top vriest het 7 tot 8 graden met een gevoelstemperatuur van zo’n min 14 graden.

Volgens planning is de groep op 29 januari weer beneden. De groep gaat niet alleen naar boven, want er is een groep van 35 man ondersteuning; dragers, gidsen, koks.

Na de beklimming vertrekken drie leden naar huis en worden er drie nieuwe leden ingevlogen, die dan op safari gaan in diverse wildparken in Tanzania. Op 9 februari hoopt de groep weer terug te zijn in Nederland.

En nog een Woerdens tintje: deze reis wordt georganiseerd door African Wildcats; een klein reisbureau, dat is opgezet door de Woerdense dierenartsen Astrid en Steef Zomers.

runnersclub