Logo RVC33 Reeuwijk De gasten uit Nieuwerkerk gingen sterk van start in de eerste helft. Na 10 minuten had Nieuwerkerk al koppend de 0-1 te pakken. RVC Reeuwijk kreeg daarna langzamerhand…

meer vat op de de tegenstander en wist via Wouter Sluijs uit een vrije schop weer langszij te komen: 1-1. Hij ging daarmee de boeken in als de eerste RVC-er die in de eerste klas scoorde. Net voor het rustsignaal bestrafte de scheidrechter een ingreep van Dirk-Jan Blanken met een strafschop: 1-2. Onbegrijpelijk was de gele kaart die de verdediger ook nog ten deel viel.

Na rust repareerde RVC heel snel de schade door Frank Stolwijk, die de bal van dichtbij wist binnen te tikken. Daarna gingen beide ploegen nog volop voor de winst. Zowel RVC als Nieuwerkerk hadden halverwege de tweede helft nog recht op een strafschop. Maar scheidsrechter Wagner deed of zijn neus bloedde. RVC leek op zijn eerste punt af te stevenen. Maar vijf minuten voor tijd schoot Nieuwerkerk via invaller Stefan v.d. Vlegel toch de 2-3 binnen en ontnam RVC het eerste wedstrijdpunt als eersteklasser.

Foto: Letty Blanken
De 2-3 in wording voor Nieuwerkerk. Doelman Stefan van der Meer kan het onheil niet voorkomen
rvc