Logo RVC33 Reeuwijk De voetballers van RVC’33 maakten zondag in Reeuwijk tegen Delft, de kampioen van de eerste periode, een valse start. RVC-doelman Frank van Leeuwen sloeg een…

voorzet de verkeerde kant op in eigen doel: 0-1. Maar daarna was het RVC dat goed terug kwam. Door doelpunten van Frank Stolwijk (2x) en van verdediger Dirk-Jan Banken leidde RVC bij rust zelfs met 3-1.

Na rust scoorde Frank Stolwijk fraai de 4-1. Een onnodige overtreding van Dirk-Jan Blanken zorgde ervoor dat Delft via een strafschop weer hoop kreeg: 4-2. Snel daarna werd het zelfs nog 4-3. Delft kreeg de mogelijkheid zelfs om op gelijke hoogte te komen, maar werd door de scheidsrechter teruggefloten wegens buitenspel. Met de laatste krachten wist RVC aan de andere kant alsnog de wedstrijd in het slot te gooien. Een mooie volley van invaller Thomas van der Poel zorgde voor de 5-3 eindstand, wat uiteindelijk zeer terecht was gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd.

Door deze knappe overwinning weet RVC een nieuwe mijlpaal aan de historie toe te voegen. De ploeg is nu één jaar ongeslagen in competitieverband op het eigen Sportpark Kaagjesland.

Foto: Letty Blanken
Thomas van der Poel in extase na het maken van de 5-3 voor RVC ’33
46 rvc