RVC was in het eerste bedrijf scherp op de bal wat bij het Rotterdamse XerxesDZB de nodige onrust veroorzaakte. Het was wachten op de eerste Reeuwijkse treffer en die kwam al na zo’n 20 minuten door Mathot. In de laatste vijf minuten van de eerste helft deelde RVC eigenlijk al de definitieve knock-out uit door doelpunten van De Goede, die het laatste station was van een prima uitgevoerde aanval en nog een treffer van Wouter Sluijs: 3-0. Dat werd tevens de ruststand.

In de tweede helft lag er voor de Rotterdammers een nog grotere afstraffing in het verschiet. Met de 4-0 door Sluijs zat dat er gewoon in. Maar langzamerhand verviel de thuisclub in slordigheden, waardoor de opbouw nogal eens misging. De krachteloze Rotterdammers misten het vermogen om de Reeuwijkers nog een beetje pijn te doen.

Terwijl de wedstrijd verder doodbloedde, liep Jeroen van Leeuwen nog een vrij zware blessure op. Hij moest zelfs ondersteunend van het veld worden gedragen. Als de twee volgende wedstrijden tot een goed einde worden gebracht, is de eerste periodetitel voor RVC een feit.

Foto: André van Egdom

Wouter Sluijs goed voor twee treffers tegen XerxesDZB.