Logo RVC33 Reeuwijk In Reeuwijk hadden de voetballers van RVC’33 zondag een taaie tegenstander aan Wippolder dat de Reeuwijkers het vuur aan de schenen legde. De Delftenaren namen…

al na een minuut of vijf een 0-1 voorsprong. De achterstand wist RVC nog voor rust te repareren door een doelpunt van Frank Stolwijk: 1-1.

Na rust leek RVC de beslissing te hebben geforceerd door twee doelpunten van Wouter Sluijs: 3-1. Maar dat pakte toch nog even anders uit. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kroop Wippolder dichterbij: 3-2. Vanaf dat moment kwam RVC onder grote druk te staan. Het werd buigen of barsten voor de Reeuwijkers. Maar ja, ze hebben natuurlijk Frank Stolwijk. Het Reeuwijkse fenomeen sloeg ineens weer onverbiddelijk toe met een boogballetje over Wippolder-keeper Jesper Stijnman: 4-2.

Nog gaf Wippolder zich niet gewonnen. Een overtreding van Arnold Oudijk bracht de Delftenaren naar de strafschopstip en zo weer dichter bij RVC: 4-3. En zo was het toch nog weer bibberen en beven voor RVC. Echter de Reeuwijkers hielden stand en tilden zo hun ongeslagen thuisstatus naar 2017. En wisten bovendien 2 punten in te lopen op koploper Den Hoorn.

Foto’s: Leo Ernst
Wouter Sluijs in actie tegen Wippolder. Hij scoorde tweemaal voor RVC ’33
49 rvc1

Onder: RVC-keeper Frank van Leeuwen had met goed keeperswerk ook een aandeel in de benauwde zege van RVC ’33
49 rvc2