Onder snikhete omstandigheden sloeg OLIVEO de deur van de nacompetitie voor promotie naar de eerste klas voor RVC dicht. Dat zag er de eerste twintig minuten niet naar uit. RVC creëerde direct al twee puikgave kopballen van Zanzibar Booy en Bjorn Verbeij. Beide keren wist de Pijnackerse doelman z’n doel schoon te houden.

Rond de 20e minuut nam Daan Zantinge de OLIVEO-goalie hard onder schot en Wouter Sluijs was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten: 0-1. Te snel kreeg RVC de gelijkmaker om de oren. Een solerende Pjer Bom werd geen strobreed in de weg gelegd om de 1-1 op het scorebord te brengen. Vanaf dat moment raakte RVC steeds meer de grip op de wedstrijd kwijt.

Toen OLIVEO ook nog kort na rust de leiding met 2-1 nam werd het spel van de Reeuwijk-Dorpers rommeliger en onsamenhangend. RVC wist daardoor geen gat te slaan in de verdediging van de thuisclub. Bij de 3-1 was duidelijk dat RVC er zelf ook niet meer in geloofde. De Reeuwijkers blijven volgend seizoen weer in de tweede klas spelen.

Foto: André van Egdom