Logo RVC33 Reeuwijk De voetballers van het Reeuwijkse RVC’33 speelden zondag, na de gevoelige 5-1 nederlaag tegen Groeneweg twee weken geleden, in Zoeterwoude tegen Meerburg.

De eerste helft leverde geen treffers op. In de tweede helft viel er meer te beleven. Terwijl Meerburg zich meer en meer fixeerde op de scheidsrechter, probeerde RVC er met snelle aanvallen uit te komen. Met een benutte strafschop bracht RVC het eerste doelpunt op het scorebord. Wouter Sluijs werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. Sluijs was niet te beroerd om zelf van elfmeter raak te schieten, hoewel hij wel geluk had dat de Meerburg-goalie over de bal heen dook. Daarna mocht ook Meerburg van de stip raak schieten: 1-1.

Uit een lage corner van invaller Daan Zantinge had RVC opnieuw succes. De bal kwam voor de voeten van Bjorn Verbeij die daar wel raad mee wist: 1-2. Meer druk van Meerburg leverde de thuisclub nog wat kansen op, maar RVC hield stand. Een mooi afstandsschot van Wouter Sluijs bezegelde definitief het lot van Meerburg: 1-3.

Foto: Letty Blanken
Wouter Sluijs aan de bal tegen Meerburg. De RVC-aanvaller leverde met twee treffers een aanzienlijke bijdrage in de 1-3 overwinning van RVC ’33
08 rvc