Logo Voetbal 8 RVC’33 kon na afloop van de derby tegen ESTO keeper Van de Meer dankbaar zijn. Kort na het beginsignaal kon hij al aan de bak toen ESTO van elf meter mocht…

raakschieten. Wouter-Jan Bos kreeg de bal niet langs de RVC-goalie. Daan Zantinge vond pingelend Bjorn Verbeij, die zijn rentree maakte. De RVC-verdediger had weinig moeite de bal in het ESTO-doel te planten: 0-1.

Daarvoor zag RVC nog wel Robin Stolwijk met een oude blessure afhaken, waardoor zijn rentree beperkt werd tot slechts enkele minuten. ESTO had weer snel de achterstand gerepareerd. Een vrije schop van Tim van de Lagemaat verdween door een woud van benen in de touwen: 1-1.

Na ruim twintig minuten in de tweede helft sloeg RVC opnieuw toe. Romano Giorgini haalde de achterlijn bij ESTO, waarna de bal bij de vrijstaande Ralph Tol kwam die zich geen moment bedacht om de 1-2 in het doel te rammen. Pas in de slotfase zette ESTO de Reeuwijkers nog het mes op de keel. En dat leverde nog een paar bange momenten voor RVC. Tot driemaal redde de doelman op spectaculaire wijze en hield RVC de 1-2 voorsprong vast.

Foto: Letty Blanken
Eén van de vele fraaie saves van RVC-doelman Stefan van de Meer 
esto