Logo RVC33 Reeuwijk Tegen DOSR, notabene de nummer 12 op de ranglijst, zondag in Roelofarendsveen wisten de voetballers van RVC’33 de wedstrijd niet echt in handen te krijgen.

De Reeuwijkers leden vaak slordig balbezit. Dat leverde DOSR ook in de eerste helft een 1-0 voorsprong op, waarbij verdediger Bouke Boumans in de fout ging. DOSR-spits Jeroen Disseldorp onderschepte de veel te slappe terugspeelbal op keeper Frank van Leeuwen en had toen geen moeite het RVC-doel te vinden.

In de tweede helft kreeg RVC meer grip op de wedstrijd en zette DOSR bij tijd en wijle onder druk. In de 60e minuut legde scheidsrechter Verhoeve na een buiteling van Frank Stolwijk de bal op de strafschopstip. Wouter Sluijs hield het hoofd koel en schoot van elfmeter RVC naar 1-1. Daan Zantinge en Frank Stolwijk waren daarna dicht bij een doelpunt maar eigenlijk mocht RVC de uiteindelijke 1-1 wel koesteren.

In de blessuretijd kreeg DOSR een megakans om alsnog de volle winst te pakken. Maar die kans was aan de Veners niet besteed.

Foto: Letty Blanken
Romano Giorgini (11) werkt zich door DOSR-verdediging
15 rvc