De Bodegraafse voetbalclash tussen RVC ‘33 en ESTO werd geen spektakel: de ploegen bleven steken op 0-0. Dit leverde RVC op de valreep nog de derde periodetitel op. De Reeuwijk-Dorpers krijgen daardoor de kans om via nacompetitie weer te promoveren naar de eerste klas. De brilstand op Kaagjesland pakte voor ESTO niet goed uit. De Bodegravers kwamen niet langs ONA in de eindstand van de tweede Klasse C. ESTO zal zich nog veilig moeten spelen.

Vooral RVC moest de beste kansen overlaten aan ESTO. Een soloactie van Duthler, die langs z’n tegenstanders slalomde, strandde op het RVC-doel waar Giorgini de openingstreffer wist te voorkomen. Er was veel balverlies aan beide kanten. Wel oogde ESTO de iets fellere ploeg.

In de tweede helft leek RVC al gauw de 1-0 te pakken, maar het doelpunt van Stolwijk werd door de scheidsrechter wegens buitenspel geannuleerd. ESTO gaf volop gas in de laatste tien minuten. De Bodegravers kregen kansen en af en toe kwam RVC met de schrik vrij. Dat had geluk dat Arno Zijm RVC-doelman Stefan van de Meer veel te slap onder vuur nam.

Foto: André van Egdom