Logo RVC33 Reeuwijk Het Reeuwijkse RVC’33 voetbalde zondag in en tegen Delft. Na een kwartier spelen werd de zwakke Delft verdediging voor het eerst goed op de proef gesteld toen…

Wouter Sluijs zichzelf knap vrij maakte en de bal netjes langs de keeper kon schuiven: 0-1. Een hoekschop van Sander Sluijs kon na een half uur spelen door de vrijstaande Frank Stolwijk ingekopt worden. Net voor rust kwam RVC door een mooi doelpunt van Rens Mathot op 3-0.

Door een verandering van tactiek van Delft had RVC veel moeite om in de tweede helft weer in het spel te komen. De verdiende 1-3 kwam door een vrije trap van dichtbij die nog door aanvoerder Mari Blanken werd aangeraakt en binnenkant paal binnen viel. Delft wist zelf de aansluitingstreffer te scoren, laat in de wedstrijd, maar RVC wist deze direct na de aftrap weer onschadelijk te maken. Invaller Erik van Zoest gaf de bal hard voor het doel, waar andere invaller Cees de Jong de bal met de buitenkant van de schoen direct in het net wist te trappen.

RVC’33 consolideerde door de 2-4 overwinning de tweede plaats op de ranglijst. En daar concurrent TOGB verloor, staan de Reeuwijkers weer vijf punten los van de concurrentie.

Foto: Letty Blanken
Een gevaarlijk moment voor het doel van Delft
17 rvc