Logo Rijnstraat1Hoe ziet de binnenstad van Woerden er uit in 2022? Hoe wordt de binnenstad nóg aantrekkelijker en hoe blijft de binnenstad levendig leefbaar en economisch vitaal? Daarover buigt zich…

een aantal Woerdense partijen zoals Stadshart Woerden, Marketing Woerden, horeca, binnenstadsbewoners, Rijngrachtcomité en vastgoedeigenaren in een schrijfgroep.

Wethouder Hans Haring is nauw betrokken bij dit proces en is blij met de samenwerking tussen de diverse partijen: ‘Dit versterkt de onderlinge samenwerking. Zo levert iedere partij een bijdrage om onze stad voor iedereen aantrekkelijker te maken. We willen een levendige stad.’ In november zal de gemeenteraad beslissen over het resultaat van de schrijfgroep.

Over de invulling van de leegstand van winkels door voornamelijk horecabedrijven maakt Haring zich nog geen zorgen. Volgens hem is daar nog ruimte voor. Haring: ‘We zitten nog niet aan ons maximum  voor wat betreft horeca. We kijken wel naar diversiteit zodat we bijvoorbeeld niet allemaal snackbars op een rijtje krijgen.’ Een horecastop zoals in IJsselstein is nog niet aan de orde.