Logo Handtekening2SC Woerden en profclub Excelsior uit Rotterdam hebben afgelopen zondag tijdens de wedstrijd Excelsior – Go Ahead Eagels een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. SC Woerden…

is hiermee de tiende amateurpartner van de Kralingers.

In de samenwerkingsovereenkomst is onder meer opgenomen dat Excelsior minstens één keer per voetbalseizoen aanwezig bij is een activiteit die SC Woerden organiseert. Hieronder vallen jeugddagen, voetbalclinics en businessclubavonden.

Vooral voor de trainers kunnen veel expertise vanuit Excelsior krijgen. Zo is er ruimte om stage te lopen bij een jeugdelftal van de jeugdopleiding van de Rotterdammers en heeft SC Woerden de mogelijkheid om de Excelsior Soccer Experience in te zetten voor voetbalactiviteiten. Excelsior stelt zijn trainers beschikbaar om één keer per jaar een trainersavond te organiseren en training te geven aan de jeugdspelers van SC Woerden. Een keer per jaar is er een buitenlandse studietrip, waaraan ook een aantal trainers van Woerden kunnen deelnemen.

Daarnaast biedt Excelsior de mogelijkheid om, met de/een aantal jeugdleden, tegen een sterk gereduceerd tarief, een thuiswedstrijd van Excelsior te bezoeken.