Logo Lantaarnpaal De SamenwerkingsUnie en de gemeente Woerden zijn het eens geworden over een pilot rond de reiniging van lantaarnpalen. Nog deze maand gaan geselecteerde…

medewerkers van de SamenwerkingsUnie van start in de binnenstad en daarna zijn alle wijken en dorpen binnen de gemeente Woerden aan de beurt. Het komende jaar krijgen zo’n achtduizend lantaarnpalen een poetsbeurt.

Na dit jaar wordt de pilot geƫvalueerd en krijgt deze bij wederzijdse tevredenheid een vervolg in 2019. Met deze werkzaamheden krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kans om vaardigheden te ontwikkelen voor de schoonmaakbranche en dragen zij bovendien bij aan een schoon en veilig Woerden.

Wethouder openbare ruimte, Ivo ten Hagen, is zeer te spreken over deze samenwerking die winst oplevert voor alle partijen.

Foto: Gemeente Woerden
Op de voorgrond Marco en Ricardo die de komende tijd de lantaarnpalen namens de SamenwerkingsUnie gaan reinigen. Op de achtergrond van links naar rechts: Cor Remmerswaal (SamenwerkingsUnie), wethouder Ivo ten Hagen, Hans Zwarteveen en Bea Bregman (gemeente Woerden), Frans van der Kleij en Lisette Brekelmans (Kleywegen groep)
49 lichtmasten