Logo Dressuur De 9-jarige Sanne Glissenaar uit Harmelen is een echte amazone in de dop. Afgelopen weekend waren in Hoogland de provinciale kampioenschappen dressuur…

van de KNHS (Koninklijke Hippische Sportbond). Sanne presteerde het om daar met haar pony Acres Bolletje kampioen van de provincie Utrecht te worden bij Dressuur B, categorie A/B. Haar volgende mijlpaal wordt op 26 augustus het Nederlands Kampioenschap Dressuur.

Haar liefde voor paarden is haar met de paplepel ingegoten want haar moeder is Mariska Glissenaar–van der Linden die samen met haar beroemde paard Hidalgo veel prijzen in de wacht heeft weten te slepen. Sanne was pas vier toen ze al  begon met ponyrijden.

Kimberly van Engelen, eveneens met Harmelense wortels, deed met haar paard Believe me mee aan de dressuurwedstrijden voor paarden en eindigde in de categorie Dressuur B net zoals Sanne op de hoogste plaats. Zij gaat door naar de NK. Hier valt de appel eveneens niet ver van de boom, want haar vader Henri was ook een verdienstelijk ruiter.

Foto: PR
Sanne Glissenaar met Bolletje
sanne