Met een vernieuwd elftal begon SC Woerden de competitie tegen dezelfde tegenstander als vorig jaar: Bodegraven. Niet alleen scheen de zon uitbundig en lag een prima speelveld klaar, ook trapte de tegenstander de festiviteiten vanwege het 100-jarig bestaan af.

Op voetbalgebied was er weinig te vieren voor de gastheren. SC Woerden kwam na vijf minuten op voorsprong door Mike Vrolijk. De blauw-witten werden wat slordiger wat resulteerde in twee tegengoals: 2-1.

SC Woerden had even nodig om over de klap heen te komen, maar daarna kreeg het enkele goede kansen, die eigenlijk ook de gelijkmaker op hadden moeten leveren.

Na de thee begon SC Woerden vol goede moed aan de tweede helft en liet Sven van Lunteren met een van richting veranderd afstandsschot de 2-2 aantekenen en gingen de bezoekers op jacht na de driepunter, maar dat succes bleef echter uit.

Tot de laatste minuut dan, toen (opnieuw) Van Lunteren de 2-3 op het scorebord zette. Een vreugde-explosie volgde, net als een rode kaart voor Bodegraven. Diep in blessuretijd werd de doorgebroken Mike Vrolijk namelijk vastgehouden. Maar het korte overtal leverde geen goals meer op.

Foto”s: AndrĂ© van Egdom