Logo Woerden Na het puntverlies bij Sportief wist SC Woerden zich zaterdag te revancheren tegen Moerkapelle. Het krachtsverschil met de hekkensluiter bleek groot en na 90…

minuten stonden de duidelijke cijfers van 5-0 op het bord.

De wedstrijd begon in evenwicht. Moerkapelle wachtte af en probeerde het spel van de thuisclub te ontregelen, maar SC Woerden ging echter geduldig op zoek naar scoringskansen. Patrick van Zwienen vond als eerste het net en daarmee was na een half uur de ban gebroken. Zeker toen vlak daarna de score werd verdubbeld door Hamza Hajji, die vanaf achttien meter werkelijk schitterend inschoot.

Na rust proberen de bezoekers op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer, maar SC Woerden ving de druk op en besliste de wedstrijd in de 53e minuut. Patrick van Zwienen gunde het doelpunt aan Jeffrey Buijt.

Als vier minuten later ook Jordy Angenent nog na een fraaie solo weet te scoren, dan is het povere verzet van de Moerkapelse formatie helemaal gebroken.

Daarna zakt de wedstrijd in, maar vijf minuten voor tijd kan invaller Jeike Bergsma zijn goaltje meepikken door een voorzet van Patrick van Zwienen binnen te koppen en daarmee de eindstand te bepalen op op 5-0.

Foto’s: Henk Wit