Na de overwinning op Linschoten trad SC Woerden aan bij vv Moerkapelle, een ploeg die lastig is te verslaan. Het pakte uit de laatste vier wedstrijden zeven punten en verloor in die reeks alleen van aanstaand kampioen Gouda.

In vergelijking met vorige wedstrijden was SC Woerden door allerlei oorzaken op diverse plaatsen gewijzigd. Door de harde wind, die dwars over het veld stond, was het voor beide ploegen een lastige wedstrijd. Beide ploegen kregen echter mogelijkheden. De grootste kans was voor de Woerdense bezoekers, die na een overtreding een strafschop kregen, die werd gepareerd door de goalie van Moerkapelle.

De ruststand bleef 0-0 en ook in de tweede helft kregen beide ploegen mogelijkheden, maar bleven de goals uit. Al met al was het een terechte uitslag.

Ondanks het puntverlies had SC Woerden toch een goede dag. In de strijd om de bovenste plaatsen verloren WDS, VEP en Siveo waardoor de blauw-witten naar plek twee stegen. De strijd om de nacompetitieplaatsen is ongekend spannend. Het verschil tussen SC Woerden en de nummer zeven is slechts vier punten. Wel is er sprake van achterstallige wedstrijden.