Logo SC Woerden In eigen huis heeft SC Woerden een terechte bekerzege geboekt. Voor ongeveer 300 toeschouwer werd de Harmelense buurman SCH ’44 met een afgetekende 4-2 nederlaag…

naar huis gestuurd.

De Blauw-witten pakten direct het initiatief, maar SCH opende de score. Nog geen vijf minuten later was de stand weer in evenwicht: Sven van Lunteren kopte beheerst binnen. Na en klein half uurtje kwamen de gasten weer op voorsprong, maar nog voor de thee boog Mervelinio Olijfveld met wee doelpunten de achterstand om naar een ruststand van 3-2.

Na de theepauze bleef SC Woerden de betere ploeg en werd de wedstrijd in de 64e minuut beslist. Het was Raoul Pengel die de marge op twee doelpunten bracht. Een afstraffing dreigde voor de Harmelense bezoekers, maar veel kansen werden door de thuisclub onbenut gelaten en naarmate de wedstrijd vorderde ging het tempo omlaag.

Een directe rode kaart voor Mitch Maas betekende zelfs dat de ploeg uit Harmelen het duel met tien man moest uitspelen. SC Woerden was en bleef heer en meester, maar gescoord werd er niet meer en de eindstand van 4-2 was voor de technische staf dan ook te mager.

Foto’s: Henk Wit