Waar vorige week nog volle inspanning nodig was om tot het einde te blijven strijden voor minimaal één punt, kon de thuisclub op halve kracht uitlopen naar een gemakkelijke 4-0 zege tegen Linschoten. De blauw-witten kwamen eigenlijk geen moment in gevaar en blijven zodoende de aansluiting vinden bij de bovenste ploegen.

SC Woerden wist wat het kon verwachten van Linschoten en speelde daar prima op in. In de opening van de wedstrijd was het nog waken voor wat spaarzame uitvallen van de Linschotense bezoekers, maar deze zorgden nooit voor echt gevaar.

Naarmate de de tijd vorderde kwam SC Woerden steeds beter in de wedstrijd en nam het heft in handen. Dit resulteerde na een tien minuten al in de 1-0 van aanvoerder Aimé van de Bovenkamp, die na een prachtige steekpass vrij voor de keeper kwam. Uiteindelijk werd de rust gehaald met een 2-0 voorsprong door een treffer van Jeffrey Buijt.

Na de thee was het opnieuw SC Woerden dat de lakens uitdeelde en eigenlijk niets te duchten had van de bezoekers. Met een beetje meer scherpte had de thuisclub in de tweede helft gemakkelijk uit kunnen lopen naar een grotere overwinning, maar uiteindelijk bleef de teller bij vier doelpunten steken, na de 3-0 van Roman Getrouw en de 4-0 van Mike Vrolijk.

Foto’s: Anno Visser