Logo SC Woerden Op het eigen veld heeft SC Woerden een verdiende overwinning geboekt op VELO. Bij rust stond de ploeg nog met 0-1 achter. Net als vorige week maakte het de…

achterstand in het tweede bedrijf nog goed. Het spelbeeld van de eerste helft was rommelig. Van beide kanten was het spel onzorgvuldig, al kreeg de thuisclub de betere mogelijkheden. Toch kwam de ploeg uit Wateringen nog voor de rust op voorsprong. In de rust was de sfeer in de Woerdense kleedkamer dan ook niet best. De ploeg zat er bij of het de wedstrijd al verloren had.

Toch kregen de blauw-witten de wedstrijd na de rust binnen vijf minuten in de greep. Eerst scoorde Jamal Hofwijks de gelijkmaker en even later wist Michael Amoafo de 2-1 op het scorebord te zetten en zakte het tempo. Met nog twintig minuten op de klok werd het weer een wedstrijd. Mitchell van Vliet kwam tot twee keer toe niet tot scoren en maaide Amoafo finaal langs de bal. In de 80e minuut leek de wedstrijd door Loannis Karafillakes beslist te worden: 3-1. VELO benutte nog wel een strafschop, maar daar bleef het bij: 3-2.

Foto’s: Anno Visser