Nadat SC Woerden vorige week dinsdag bij Nicolaas Boys tegen de eerste nederlaag aan liep van het seizoen, was het nodig om weer drie punten bij te schrijven om bovenin te blijven mee doen. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk een verdiende 3-1 overwinning voor de blauwwitten.

Op eigen het eigen kunstgras, het hoofdveld was vanwege de regen afgelast, ontving het Zevenhoven, een ploeg met individuele kwaliteiten maar die  dit seizoen nog niet helemaal tot uiting kwamen.

Woerden begon niet scherp genoeg aan de wedstrijd en had binnen drie minuten al onnodig balverlies op het middenveld, kort daarna moest de bal van de lijn worden gehaald.  De thuisploeg kwam steeds beter in de wedstrijd en liet de bal sneller rond gaan. Woerden moest het hebben van de snelle aanvallers maar helaas leverde dit nog geen grote kansen op.  In minuut 44 was het een hoekschop die bleef liggen net buiten het strafschopgebied en die uit de draai geweldig binnen geschoten werd door Sven van Lunteren: 1-0. 

In de tweede helft bleef Woerden meer balbezit houden, maar tot hele grote kansen leidde dit niet. Het was echter de wedstrijd van de mooie doelpunten.  Jesper Kleiweg maakte op 25 meter afstand de bal vrij en schoot hem er onderkant lat in: 2-0! Na nog een paar kleine kansen, was het Kees Jansen die goed door liep richting de keeper en de bal met de kluts mee kreeg en hem vervolgens in een leeg doel makkelijk binnen kon schieten. De wedstrijd was hiermee beslist en het was Zevenhoven dat in de 87e minuut nog iets terug deed en met een kopbal de 3-1 maakte. 

Door dit resultaat blijft Woerden bovenin meedraaien en liep het zelfs 2 punten in op koploper Zwammerdam. De koploper speelde bij Nicolaas Boys gelijk en zag mede-titelkandidaat SCH ’44 langszij komen. Woerden staat 2 punten achter op de 2 koplopers.