Logo Woerden Ook na afgelopen zaterdag is SC Woerden op de tweede plaats van de ranglijst te vinden. Op eigen veld won het verdiend van Sportief dat vorige week nog met 11-2 Bodegraven…

had verslagen.

SC Woerden begon het duel sterk en creëerde direct wat mogelijkheden. Al na zeven minuten scoorde aanvoerder Aimé v.d. Bovenkamp de openingstreffer. Uit een afgeslagen aanval kreeg hij, op zo’n achttien meter afstand, de bal voor zijn voeten. Zijn van richting veranderde schot betekende 1-0 voor de thuisploeg. Kort daarna moest keeper Michael Vijfhuizen van Sportief geblesseerd het veld verlaten, waarna een veldspeler op goal ging.

In het vervolg van de eerste helft kregen Jeffrey Buijt en Patrick van Zwienen de mogelijkheden om de score te verdubbelen. Sportief bleef in de wedstrijd, maar kreeg niet de ruimte om gevaarlijk te worden.

Na rust probeerden de blauw-witten het tempo op te schroeven en de nekslag uit te delen. Na diverse gemiste kansen werd het na 66 minuten toch 2-0. Een aanval met Jeike Bergsma en Patrick van Zwienen werd afgerond door Jeffrey Buijt, die een verleden bij Sportief heeft en getogen zijn treffer vierde.

In het laatste kwartier werd de wedstrijd wat onvriendelijk, maar bleef SC Woerden gemakkelijk overeind.

Foto’s: Anno Visser