Logo WoerdenOp bezoek bij de nummer 3 van de ranglijst, FC Boshuizen uit Leiden, heeft SC Woerden opnieuw laten zien dat het zich kan meten met de top uit de 1e klasse. Na een 1-0 achterstand…

werd het nog voor de rust 1-1 hetgeen ook de eindstand bleek te zijn.

Onder een stralende zon en op natuurgras had de thuisploeg in het begin meer het initiatief, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de verhoudingen meer op fifty-fifty te liggen. Door een aantal keer slordig balverlies in de verdediging van Boshuizen werd SC Woerden gevaarlijk, terwijl aan de andere kant keeper Lloyd Dielingen handelend moet optreden.

Na 40 minuten kwam SC Woerden op achterstand. Vanaf de rechterkant werd een vrije trap pardoes binnengelopen, maar nog voor rust schoot Michael Amoafo de 1-1 op het scorebord. Na de rust waren de Blauw-witten de betere partij en kreeg het de beste kansen, maar moest keeper Lloyd Dielingen toch wel twee maal vol aan de bak om zijn ploeg voor een nieuwe achterstand te behoeden.

Toen de prima leidende scheidsrechter Rampersad voor het laatste fluitsignaal floot was het gelijke spel wel acceptabel. SC Woerden kan bijna niet meer rechtstreeks degraderen en heeft nog vijf punten voorsprong op de nacompetitieplekken.